Набліжаюцца Саракі. З гэтай нагоды прапануем Вашай увазе фота-майстар-клас па вырабе птушак з цеста, якія пякуцца адмыслова на гэтае свята.
Інгрыдыенты:
сыроватка (кефір) – 500 мл; сода – 1 ч.л.; алей – 3 ст. л.; мука – прыкладна 0, 5 кг; соль; цукар; сушаныя чарніцы.
Спосаб прыгатавання:
Набіраем дровы і распальваем печ.
Падрыхтаваныя інгрыдыенты для вырабу птушак.
Наліваем сыроватку.
Дадаем соду. Размешваем.
Дадаем соль. Размешваем.
Дадаем цукар. Размешваем.
Дадаем алей. Размешваем.
Сеем рэшатам муку.
Пачынаем вымешваць цеста.
Назіраем за вогнішчам у печы.
Выкладваем цеста на стол.
Пачынаем цеста “мяць”, каб было крутое-крутое.
Раскатваем цеста.
Атрымліваем цеста таўшчынёй прыкладна 0, 5 см.
Выразаем контур птушачкі.
Праразаем ёй хвосцік.
Чарніцы, каб наша птушачка глядзела далёка-далёка.
“Мае вочы чорныя, чорныя, чорныя” :- )
Выразаем крылы, каб наша птушка лётала высока-высока.
Гатовая птушачка. Ну, амаль гатовая…
Выразаем СОРАК птушачак-жаўранкаў.
Пасыпаем птушачак зверху цукрам.
“Прыкатваем” цукар.
Глядзім, каб у печы не заставалася галавешак.
Яшчэ “зырко” ў печы… пачакаем крыху.
Ставім патэльню ў печ, каб нагрэлася.
Закрываем “юшку”, але не да канца, каб “дух” трымаўся.
Кладзем птушачак на патэльню.
Ставім птушачак у печ.
Закрываем печ “засланкай”.
Чакаем, пакуль спякуцца, і дастаем гатовых птушачак.
Нашы цуда-птушачкі.
Рыхтуем птушачак да “вылету”. Кладзем іх “у пелену” ( у фартух).
Нашы птушкі паляцелі.
Не забываем прыбрацца ў хаце.
Зачакаліся вясны? Пасля гэткага яна мусіць прыйсці хутка-хутка!