Набліжаюцца Саракі. З гэтай нагоды прапануем Вашай увазе фота-майстар-клас па вырабе птушак з цеста, якія пякуцца адмыслова на гэтае свята.

Інгрыдыенты:

сыроватка (кефір) – 500 мл; сода – 1 ч.л.; алей – 3 ст. л.; мука – прыкладна 0, 5 кг; соль; цукар; сушаныя чарніцы.


Спосаб прыгатавання:

Набіраем дровы і распальваем печ.

Падрыхтаваныя інгрыдыенты для вырабу птушак.

Наліваем сыроватку.

Дадаем соду. Размешваем.

Дадаем соль. Размешваем.

Дадаем цукар. Размешваем.

Дадаем алей. Размешваем.

Сеем рэшатам муку.

Пачынаем вымешваць цеста.

Назіраем за вогнішчам у печы.

Выкладваем цеста на стол.

Пачынаем цеста “мяць”, каб было крутое-крутое.

Раскатваем цеста.

Атрымліваем цеста таўшчынёй прыкладна 0, 5 см.

Выразаем контур птушачкі.

Праразаем ёй хвосцік.

Чарніцы, каб наша птушачка глядзела далёка-далёка.

“Мае вочы чорныя, чорныя, чорныя” :- )

Выразаем крылы, каб наша птушка лётала высока-высока.

Гатовая птушачка. Ну, амаль гатовая…

Выразаем СОРАК птушачак-жаўранкаў.

Пасыпаем птушачак зверху цукрам.

“Прыкатваем” цукар.

Глядзім, каб у печы не заставалася галавешак.

Яшчэ “зырко” ў печы… пачакаем крыху.

Ставім патэльню ў печ, каб нагрэлася.

Закрываем “юшку”, але не да канца, каб “дух” трымаўся.

Кладзем птушачак на патэльню.

Ставім птушачак у печ.

Закрываем печ “засланкай”.

Чакаем, пакуль спякуцца, і дастаем гатовых птушачак.

Нашы цуда-птушачкі.

Рыхтуем птушачак да “вылету”. Кладзем іх “у пелену” ( у фартух).

Нашы птушкі паляцелі.

Не забываем прыбрацца ў хаце.

Зачакаліся вясны? Пасля гэткага яна мусіць прыйсці хутка-хутка!

Русскоязычный сайт Ветковского музея  
logo-5.png  30089.1612367040.08237a9197-media--508e2b1d--query.jpg  
2gt78eu3agvffwkdyb9cvvvpa6x2fouq.pngviber_image_2025-04-11_11-35-03-715.jpg
 
Facebook  vKontakte  Instagram
  Яндекс.Метрика